Štyri strelné rany usmrtili 47-ročného podnikateľa z Kochanoviec

16.01.2008 Humenné

Humenné 16. januára (TASR) - Scenár amerického filmu, ktorý sa v posledných rokoch udomácnil už aj na slovenskej scéne, sa odohral dnes zhruba 2, 5 hodiny po polnoci v Humennom. V rámci neho vyhasol život tamojšieho ...
Keď asi 48-ročný muž v sprievode svoje dcéry opustil humenské reštauračné zariadenia Pohoda a nastupoval do svojho auta, vpálil do neho pravdepodobne nájomný vrah údajne štyri až päť striel. Pomôcť mu už nedokázala ani privolaná rýchla zdravotná pomoc.

K vražde podnikateľa, ktorý bol okrem iného aj majiteľom tlačiarne v Humennom, došlo pred jedným z humenských nočných barov. Napriek tomu, že postreleného rýchla zdravotná pomoc previezla do tamojšej nemocnice, následkom zranení podľahol. Policajti na mieste činu zaistili okrem stôp aj päť nábojníc. Všetky indície nasvedčujú tomu, že išlo o vraždu na objednávku.
Dnes v ranných hodinách nahlásili policajti hraničnej kontroly vo Vyšnom Nemeckom, že v priestoroch hraničného priechodu v ženskom záchode našli strelnú zbraň. Či bude súvisieť s uvedenou vraždou, bude predmetom znaleckého skúmania.
Krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.

Doplnené:

Humenné 16. januára (TASR) - Zbraň, ktorú našli dnes v ženskom záchode v priestoroch hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom nie je zbraňou, z ktorej sa strieľalo v skorých ranných hodinách pred jedným z humenských nočných barov. Po streľbe tam vyhasol život 47-ročného podnikateľa z Kochanoviec.
\"Nájdená zbraň je plynová pištoľ, \" uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
K vražde podnikateľa, ktorý bol okrem iného aj majiteľom tlačiarne v Humennom, došlo štyrmi strelnými ranami do chrbta. Napriek tomu, že postreleného rýchla zdravotná pomoc previezla do tamojšej nemocnice, následkom zranení podľahol. Policajti na mieste činu zaistili okrem stôp aj päť nábojníc. Všetky indície nasvedčujú tomu, že išlo o vraždu na objednávku.
Krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.
 

Vyberte región